La Bandera

Aquest és un joc cooperatiu i competitiu en que dos equips han d’aconseguir la seva bandera (que està en camp contrari) i al mateix temps, han d’impedir que els altres recuperin la seva. L’estratègia i la cooperació són dos elements molt importants que cal definir abans de començar el joc, ja que no hi ha un sol vencedor, sinó tot un equip.

  • Edat: a partir de Cicle Mitjà
  • Espai: qualsevol espai prou ampli és suficient (pista esportiva, parc, bosc, etc.)
  • Material: 2 banderes (poden ser 2 pitralls, 2 mocadors…) i 4 o 6 cercles.
  • Desenvolupament: els jocs tenen moltes adaptacions i variants, per tant explicaré la que utilitzo a l’escola. Es fan dos equips igualats, cada equip ocupa una meitat del camp. Als extrems del camp (en el meu cas, les porteries de futbol) s’hi col·loca la bandera de l’equip contrari. Aquesta estarà dins l’àrea, que serà zona de salvament, és a dir, que no et podran atrapar. Per la resta del camp, hi distribuïm 3 cercles, on els jugadors de l’equip contrari també podran salvar-se s’hi hi arriben. En el moment d’iniciar el joc, els jugadors de l’equip blau (per posar l’exemple) han d’anar a buscar la seva bandera que està al camp contrari, però a partir de que han creuat la línia de mig camp, poden ser atrapats pels de l’altre equip. Només podran salvar-se arriben dins d’un cercle o a l’àrea de la bandera. Un cop han aconseguit la bandera, han de retornar al seu camp sense ser atrapats. Si ho aconsegueixen, guanyen. Al mateix temps, els de l’equip contrari han de fer el mateix.
  • A tenir en compte: Si un jugador és atrapat, que da eliminat. Si és de les primeres vegades que es juga o depenent de l’edat, s’elimina per uns minuts determinats. Quan es es torna al camp propi amb la bandera, poden eliminar-te i la bandera ha de tornar al lloc inicial, tot i que si en el moment abans d’eliminar-te llences la bandera a un company, aquest pot agafar-la i seguir corrents.
  • Variants: Depenent de l’espai, l’edat i el nombre d’alumnes, es poden fer moltes variants, així com: fer un cercle al voltant de la bandera, pel qual tens 360º de mobilitat quan tens la bandera, afegir més o menys cercles de salvació, utilitzar cues per eliminar, etc.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s