Esportivitat

Quan llegim una notícia esportiva, normalment busquem en ella el resultat de la competició, la victòria o la derrota, els errors del rival, algun aspecte a criticar, però també és agradable llegir notícies que van més enllà de tot això.

El respecte, l’ètica, el saber guanyar, el saber perdre, entre d’altres coses, és el que fa que un esport no estigui contaminat i jutjat constantment. És difícil trobar notícies que parlin del joc net, de l’esportivitat, però us en deixo alguns que m’han agradat i no està de més llegir-los i contagiar-nos una mica d’aquest “fair play“. Entre tots podem aconseguir canviar la dinàmica negativa i evitar desgràcies com les del futbol juvenil d’Holanda. Una tragèdia.

Articles:

Ignorar l’esportivitat

Exemple esportivitat

Premi joc net

Maten un jutge de línia

Anuncis

Un pensament sobre “Esportivitat

  1. La clau d’aquest tipus de pràctica és pensar en clau cooperativa i no pas competitiva. Cada vegada més a les escoles s’estan desenvolupant tallers cooperatius, on tothom guanya, sempre i quan es jugui en cooperació entre tots els participants. L’educació és sense cap mena de dubte, la base de qualsevol futura pràctica esportiva.
    Tant en l’esport com en l’aprenentatge en general, la cooperació i l’ajuda mútua hauria d’estar present i ser el principal mitjà per aconseguir els objectius de qualsevol fita que se’ls hi plantegi als alumnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s