Suspenem Educació Física

Si vas pel carrer, cada vegada veus menys nens (5-12 anys) jugant al carrer, practicant alguna activitat física o esport, però la majoria d’ells té un “smartphone” o “tablet” per si s’avorreix. Les escoles s’esforcen a promoure activitats extraescolars relacionades amb la iniciació esportiva, però tot i això, cada vegada hi ha menys nens/es inscrits/es o fins i tot se’n deixen de promoure per manca de demanda. Els clubs esportius van porta per porta de les escoles a promoure el club per intentar formar un equip de 10,12 o 15 nens d’un mateix grup d’edat i sexe. Per alguns, una tasca impossible. Han de fer equips mixtes o bé posar nens a equips 2 anys per sobre per poder tenir un equip al complert.

És cert que encara escoltes allò de: “si el nen/a no fa gimnàstica, no passa res”, o “el nen/a no sap fer tombarelles o li costa saltar, no el forceu”. Per començar, l’assignatura és la d’Educació Física i si li costa alguna cosa, per això fem classe i estem allà, per ajudar, aprendre i anar millorant tot allò que treballem.

Per altra banda, tenim una llei d’educació (per dir-ho d’alguna manera, ja que varia amb cada govern), que mira per propis interessos, no escolta experts, no observa les necessitats dels seus ciutadans, ni li agrada mirar i/o comparar-se amb altres països. Cada vegada fem menys Educació Física, i cada vegada tenim una societat més sedentària, gandula i que passa més hores davant les Noves Tecnologies, televisió o simplement no es mou. Després ens parlen dels problemes coronaris, sobrepès, sedentarisme i ens preocupem (o no!).

Doncs tot això que he escrit m’ha vingut al cap després de llegir l’article de “El país”. Que no és el primer ni l’últim d’aquest estil que llegiré, però tenia ganes de dir-ho!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s